Pla de consum de fruita a les escoles 2010-2011

La nostra escola participa enguany al Pla europeu de consum de fruita i verdura a les escoles.

Els alumnes de Primària, al mes de març i durant tres setmanes consecutives, rebran dos dies a la setmana una peça de fruita o un suc natural.

Podeu consultar més informació al document adjunt.

 

Informació de la campanya del Ministerio de Medio Ambiente y medio rural y Marino.

 

ENQUESTES SOBRE LA CAMPANYA:

Ens demanen que realitzem una breu enquesta, molt senzilla i ràpida d'emplenar una vegada acabada la campanya:

- Enllaç enquesta dels PARES aquí

- Enllaç enquesta dels ALUMNES CICLE INICIAL aquí

- Enllaç enquesta dels ALUMNES CICLE MITJÀ aquí

- Enllaç enquesta dels ALUMNES CICLE SUPERIOR aquí 

- Enllaç enquesta dels TUTORS aquí

- Enllaç enquesta dels COORDINADORS DEL CENTRE aquí 

 

• MEDIDAS DE ACOMPAÑAMIENTO DEL PLAN:

FRUTIJUEGO

El Frutijuego es un símil de la ruleta de la fortuna en el que se han de resolver 150 preguntas con la ayuda de El Libro Sabio de las Frutas y las Verduras, que incluye un total 53 fichas didácticas.

Carta Pla Europeu Consum Fruita
Carta fruita.pdf
Documento Adobe Acrobat 94.8 KB

Enllaç CAIB

La Conselleria de Presidència, a través de l’empresa pública Serveis de Millora Agrària, ha posat en marxa per segon any consecutiu el Pla de Consum de Fruita les Escoles. El director general d’Agricultura i Desenvolupament Rural ha explicat que l’objectiu fonamental d’aquesta iniciativa és fomentar el consum de fruita —especialment de les Illes Balears— entre els escolars, per afavorir una dieta sana i equilibrada. També es pretén —ha afegit Perelló— “afavorir la incorporació d’hàbits d’alimentació més saludables i equilibrats per a la lluita contra l’obesitat infantil i promoure hàbits de consum responsable: consum de productes locals i de temporada com a pràctiques de consum sostenible”.

El Pla consisteix a repartir peces de fruita i suc de taronja natural entre els alumnes de primària de les escoles participants. Durant tres setmanes consecutives cada alumne rebrà dues racions de fruita fresca sencera o de suc de taronja natural, de manera que al final de programa cada alumne haurà rebut sis racions de fruita. A més, com a mesura complementària, cada alumne rebrà unes tovalles individuals amb el logotip de la marca Producte Local perquè alumnes i pares es puguin familiaritzar amb la marca.

Aquest programa educatiu es posa en marxa per primer any a les quatre illes (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera). En total, hi participaran 49.157 alumnes de 177 escoles de les Illes Balears, dels quals 7.000 provenen de 27 escoles d’Eivissa.