"Oficis artesans de Menorca: L'artesania a l'escola"

 

Aquest programa permet als alumnes d'Artesania de 2n d'ESO de la nostra escola fer una aproximació a oficis que s’han anat realitzant a Menorca i que han estat representatius de l’illa.

Es realitza del 21 de març al 7 d'abril. 

A més, permet fer referència a la relació que de sempre ha mantingut l’home amb el seu entorn, la història de Menorca, l’ús de les matèries primeres i la sostenibilitat del medi ambient.

 

El programa "L'Artesania a l'escola" ja està en marxa.

El programa "L'artesania a l'escola" ja està en marxa. L'escola Consolació de Ciutadella és el primer centre educatiu que acull aquesta mostra itinerant que consta de 12 rollers expositius, a més dels contes i els adhesius, i que es pot complementar amb la demostració en viu d'un artesà/ana.

L'acte inaugural, que va tenir lloc el passat divendres 18 de març, comptà amb la presència de la Hble. Sra. Antònia Allés, Consellera d'Economia i Medi Ambient; el Sr. Francesc Pons, Director Insular d'Economia; Sra. Maite Salord, regidora de cultura de l'Ajuntament de Ciutadella; Sra. Nineta Jover, directora de secundària de l'escola Consolació; Sra. M. Dolores García, directora de la congregació; i Sra. Paca Florit, professora del taller d'artesania.

 

OFICIS ARTESANS DE MENORCA. L'ARTESANIA A L'ESCOLA

L'exposició sobre els Oficis Artesans de Menorca és un producte elaborat pel departament d'Economia i Medi Ambient, a través del Centre Artesanal, i que forma part del conveni amb el Ministeri de Medi Rural i Marí per el desenvolupament d'actuacions de desenvolupament sostenible en la Reserva de Biosfera de Menorca.

El material consta de 12 rollers expositius en què s'ofereix un repàs dels oficis artesans des de la constitució dels diferents gremis i amb referències a l'artesania i els lligams amb Menorca. L'exposició es completa amb un conte il·lustrat i adhesius.

 

(Notícies del Centre Artesanal de Menorca)

Els alumnes de 2n d'Eso realitzant el Taller de cordatge de cadires,

amb l'artesà Miquel Portella.

Podeu veure més fotos del taller clicant aquí