Embolica amb consciència

 

Què és “Embolica amb consciència”?

“Embolica amb consciència. Redueix, reutilitza i recicla els envasos a l’escola” és una campanya de sensibilització ciutadana per a la prevenció ade la producció de residus i el foment de la recollida selectiva que, com atret diferencial, empra els centres educatius com a actors motor de la campanya.

Qui ho promou?

El Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, integrat per tots els ajuntaments de l’illa i el Consell Insular de Menorca i finançat per Ecoembes i Ecovidrio.

Quines són les activitats de la campanya?

Les principals actuacions que s’emmarquen dintre d’aquesta campanya consisteixen en:

• Una setmana de treball als centres educatius desenvolupant activitats relacionades amb els residus adaptades a cada nivell.

• El repartiment de Boc’n Rolls a tots els alumnes d’educació infantil, primària i secundària de tot Menorca.

• L’organització del dia “Berenar amb Boc’n Roll”, simultani a tots els centres, per fer una crida a la societat sobre la importància dels residus i el seu impacte en el medi ambient.

 

http://www.embolicambconsciencia.cat/

US PROPOSEM UNS JOCS I UNS ESPAIS WEB

PER APROPAR-VOS AL MÓN DEL RECICLATGE:

- El vidrio no es basura, recíclalo.

- Yo Reciclo: Aprende jugando a cuidar tu entorno

- Joc interactiu: "el joc del reciclatge. Un residu, un recurs" -  Joc interactiu "Els petits revolucionaris" - Joc interactiu: "del residu al recurs" -  Joc de paper: "Coneix els residus i com s'aprofiten" GenCat

- La ECOCIUDAD. Ecoembes

- Aprenem a Reciclar: Un clic per a Infantil y Primària

- El joc del reciclatge

- MINI-MUNDI: Cuida tu mundo rodos los días. Ecoembes

- Apren a reciclar d'una forma divertida. Ajuntament de Barcelona

- El juego del reciclaje - Un altre més de reciclatge - Selector de residus - Es hora de reciclar Col·loca cada residu al seu contenidor

- Vamos a reciclar. Discovery Kids

- ¡Nunca reciclar fue tan divertido! Descubre el fantástico mundo del reciclaje de los envases de la mano de dos personajes: Alex y su buen amigo Robix. Ecoembes

 

EN ANGLÉS:

Games: 

- Energy champions  E.ON

- Landfill Bill

- Recycle

- Recycle it!
Web: Recycle City

 

WEBS SOBRE RECICLATGE:

RECICLAJOC: Com donar-li joc al material de rebuig (teoria, experiències, idees, enllaços d'interès) per a la classe d'Educació Física

PÀGINA WEB EDUCATIVA SOBRE MEDI AMBIENT I ELS RESIDUS

DE RESIDUS, GENS NI MICA. GOB

ECOEMBES

TRIATGES MENORCA

Les activitats que desenvoluparem a la nostra escola són les següents: 

 

Setmana del 21 al 25 de febrer: MOTIVACIÓ (Tutors/es)

- Explicació de la campanya “Embolica amb consciència” i de les activitats. Recordar la importància de reduir residus i reciclar-los correctament. Penjada dels cartells de la campanya a cada aula. Qui vulgui pot aprofitar per visitar la web mediambiental on trobareu tota la informació i molt més.

- Cicle Inicial i Mitjà: Demanar i començar a recollir els materials que es faran servir per las activitats de la següent setmana.

 

 

 

Alumnes de Segon cicle de primària ajuden a preparar el mural de la campanya, sobre el reciclatge i la separació correcta dels residus. Mira més fotos!

Setmana del 2 al 4 de març: ACTIVITATS

CICLE INICIAL I MITJÀ:

La comissió de Medi Ambient posarà un mural sota la cartellera mediambiental de Primària amb els contenidors: groc (plàstic i brics), blau (paper i cartró), verd (vidre), marró (orgànica), gris (rebuig), i altres materials: piles, mòbils... Els alumnes han de dur revistes, propagandes dels súpers o tendes i retallar i enganxar al mural els diferents residus. També ho poden dibuixar ells mateixos. Mentre realitzen l’activitat els podem explicar què va a cada contenidor, per què reciclem, etc.

 

CICLE SUPERIOR I ESO:

Després de la presentació de la campanya en la qual es remarcarà la problemàtica dels residus, es demana als alumnes que:

- triïn una fracció de residu (Envasos de cartró, paper, diaris i revistes; Ampolles de vidre i pots sense tapes ni taps; Envasos, brics i llaunes; Restes orgàniques; i Rebuig),

- pensin un missatge de prevenció, reducció o reciclatge i que

- el dibuixin en un còmic de tres vinyetes. També el missatge es pot escriure en forma d’auca, rodolins, cal·ligrames,...

Àrees on es desenvoluparà l’activitat: 1r ESO: Plàstica, 2n ESO: Ciutadania, 3rA: Castellà, 3rB: Català, 4tA: Català, 4tB: Tutoria (ho faran en anglès)

 

Els alumnes de 1r i 2n cicle de Primària omplen el Mural dels Residus

Alumnes de 1r d'ESO - El Còmic de les 3R

Alumnes de 2n d'ESO - El Còmic de les 3R

Alumnes de 3r d'ESO - El Còmic de les 3R

Alumnes de 4t d'ESO - El Còmic de les 3R

Setmana del 7 al 10 de març:

Dimarts 8 de març: Entrega dels Boc’n roll a tots els alunes i recordar que el dia 10 (i molts més) el duguin amb el berenar.

 

Dijous 10 DE MARÇ: BERENAR AMB BOCN ROLL:

Aquest acte simultani a tots els centres escolars de Menorca pretén fer una crida a la societat de la importància dels petits gestos a l’hora de prevenir i reciclar els residus. Aquest acte serà seguit per roda de premsa en un dels centres escolars.

 

PODEU VEURE LES FOTOS DEL DIA 10 DE MARÇ CLICANT ALS ENLLAÇOS:

FOTOS PRIMÀRIA - FOTOS SECUNDÀRIA